"Het bezig zijn met kunst, maar vooral het zelf maken van schilderijen of keramische objecten is iets waar ik steeds opnieuw een uitdaging in vind. Het bepalen van een onderwerp, het zoeken naar de juiste materialen of kleuren waarmee ik ga werken en de weergave die ik wil bereiken, dagen mij uit om mijn eigen grenzen te verleggen. Voor het behalen van het ultieme eindresultaat van een werk of een serie werken wil ik nieuwe grenzen overschrijden en streef ik continu naar perfectie en vernieuwing. Hierbij zijn een eigen identiteit van het werk en mijn persoonlijke "handschrift"   waarden en normen die hoog in het vaandel staan. Het volgen van een nieuwe studie in keramische beeldvorming heeft een synergetische werking naar mijn schilderijen vooral door een versterking in kennis en vaardigheden, maar meer nog door een cohesie benadering van mijn nieuwe werk." 

Emerentia van Vroenhoven

                                                                      

Emerentia van Vroenhoven is in 1959 geboren in Best, een klein dorpje net boven Eindhoven in Noord-Brabant waar ze ook het grootste gedeelte van haar leven gewoond heeft.

Sinds mei 2015 woont en werkt ze in Heusdenhout - Breda.

Van jongs af aan is tekenen en schilderen een onderdeel van haar leven, maar van huis uit werd gestimuleerd om een andere opleiding en carrière te volgen. Ze heeft een opleiding als MBA in Supply Chain Management afgerond aan de Rijksuniversiteit in Gent en was laatst werkzaam als Division Manager Operations bij Novoferm in Waardenburg.

In 1991 neemt ze de eerste stappen richting de professionele kunst en volgt over de periode van ruim 25 jaar  diverse  opleidingen via de academie en masterclasses bij professionele docenten. Ze is een gecertificeerd instructrice voor het geven van cursussen en workshops.

Vanaf 2009 is ze gestopt met werken om zich zo volledig te kunnen richten op haar passie - de kunst; en het maken van kunst. Ze neemt een nieuwe uitdaging aan om terug naar de kunstacademie te gaan waar ze in 2019 een studie afrond met als specialisme keramische beeldvorming.

"Het nieuwe avontuur kan beginnen, Nu ik weer meer tijd heb  zie ik alleen maar nieuwe uitdagingen en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met nieuwe ontwerpen, voor  keramische objecten en mijn schilderijen."